Monday, August 30, 2010

Thursday, August 26, 2010

sonbahar



resimler net degil ama sonbahar icin kiyafetler almaya basladik; uralar sogudu bile...

Sunday, August 22, 2010

Birkac resim from NYC

Babamizin kemerinin tadina bakarken :0
Defne
Duru ve Defne @ Central Park
Duru ve babamiz
Yemegimizi beklerken

@ NYC

Gunubirlik bir New York City ziyareti yaptik ve donduk. Amacimiz konsolosluktaki islerimizi halletmek sonrasinda da biraz dolasmakti, ama konsolosluk islemleri yaklasik 5 saat surunce ancak 5. cadde de biraz turlayip, birazda central parkta soluklanabildik. Sonrasinda tingir mingir trenle evimize geldik.
Central Park ta yuruyus yaparken ; Defne ve ben
Hazir gitmisken birde turk lokantasinda yemek yedik. Kizlarin ilk turk lokantasi deneyimiydi. Yemekler cok mukemmel degildi ama hizmetten bayagi memnun kaldik...

Sabah sabah trende giderken ; uyku mahmuru gozlerimizle. Duru ve ben
Defne ve babamiz


Friday, August 6, 2010

Banyo Keyfi

Defnem biraz flu cikmis ama olsun

Diger anneler nasil yikiyor bebekleri bilmiyor ama ben banyo kovamiza su dolduruyorum; her kuzum icin bir kova su yeterli geliyor. Sonra kizlari teker teker kendi kuvetlerine oturtup yikiyorum. Aslinda gecen haftaya kadar yatirarak yikiyordum ama artik desteksiz oturma konusunda cok basirili olduklari icin oturtarak yikamaya basladim.


Carsamba gunu babamiz biraz gecikince ( normalde babamizla beraber yikiyoruz kucuk hanimlari ); ikisine birden banyo yaptirmak aklima geldi. Basarilida olduk sayilir, aglama olmadan guzel guzel yikandik. Normalde de aglamiyoruz ama ilk deneyim nede olsa; hersey olabilir.ama sanirim benim onceki yikama stilimden dolayi , benim minik kuzular su ile oynamayi bilmiyorlar. Su dolu bir seyin icine oturunca basta afalladilar, sonra rahatlayinca etrafta ne bulurlarsa tanimak icin dogru agizlarina soktular. sampuanlarimizda buna dahil.



Duru sampuanin tadina bakarken

Oyuncak almak lazim kuzulara; biri tarakla biri sampuanla ugrasiyor cunku






Thursday, August 5, 2010

9. ay kontrolu

Artik dur durak yokkk.. birbirimizin uzerinden geciyoruz
Aslinda nerdeyse bir hafta olacak kizlarimiz 9. aylarini tamamlayali ama aylik postumuzu ancak yapabiliyorum. Aslinda ben dr. kontrolumuzu bekledigim icin bu kadar gecikti bu yazi.
Dunku dr. kontrolumuz fena gecmedi. Kizlarla ilgili her durum guzel tabiki ama ben yine dr. dan memnun degilim. Columbus ta ki dr. cok ozledim. Her ne kadar adam cok samimide olmasa en azindan cocuklara biraz sirinlik yapip; onlarla ilgileniyordu. Dunku teyze ( bayagica yasi vardi cunku ama neyseki oncekinden daha gencti ) oylesine yapiyor kontrolleri.
Dunku en komik olay;
Dr: sorunuz varsa lufen sorun
Berna: Defne nin gozunde bir sorun var gibi ( hemen lafim kesilir)
Dr: goz olaina birazdan bakicam. evet devam edin.
Berna: Kizlarin kilo oranlari nasil (laf yine kesilir)
Dr: tablolara birazdan bakicagim, baska soru
.
.
.
. bu boyle devam eder gider :P
Neticede ; Defne 17 lb 51/2 oz; Duru 17 lb 4 oz.
aralarindaki kilo farki daha belirgin gibi ama tartinca fark pek gorunmuyor.
Yemek olaylarimiza falan pek birsey demedi Dr.muz. Sadece kizlarin kendi kendilerini beslemelerine sasirdi. Kizlar, iyiki catal kullandiginizi soylemedim; Dr. bana deli derdi herhalde.

Kelebek Avcisi :)

Tuesday, August 3, 2010

Salla Salla daha hizli amaaaaa



Ilk salincak sefamiz. Cok kucuk oldugumuz icin ancak ikimiz birden sigabildik; iyiki ikiziz:P

Duru
Defne

Birkac resim

Durucuk inatci, dislerini gostermeye niyet yok ama dun itibari ile disleri ikiledik

Yaklasik olarak son iki haftadir , kizlar resmen canimi okuyorlar. Separation Anxiety midir nedir bilmiyorum ama bir dakika olsun yanlarindan ayrilmam izin yok. Maalesef bende yerde onlarla beraber oturuyorum ki biraz rahat olayim. ama ne mumkun uzerime tirmanmaya calisiyorlar. Arada sevmeye calisip, yuzumu gozumu bir guzel trnakliyorlar; sonrasinda bir bakiyoruz ki aksam olmus. Arada tabiki uyuma olaylarimiz oluyor. Artik eskisi kadar kolay degil maalesef cunku Duru Hanim ayaga kalkmayi ogrendigi icin yatagina koyunca bir sure ayakta takiliyor. Sonrasinda yorulursa ancak uyuyor. Tabiki bir iki dakika da olsa aglama olayimiz da mevcut.

Defnecan in ilk disi resimde azicikta olsa gorunuyor

Defnecikle duygusal anlar yasarker:P kucagima alip azicik dinlenme molasi verdim.


Sunday, August 1, 2010

Baba ve Kizlari


Bu resmi gecen haftasonu kizlari oyalamaya , guldurmeye calisirken cektim. Sanirim kizlarin babalariyla boyle guzel 4 yada 5 tane resmi var. benimle ise sadece ve sadece bir tanecik. kiskanmiyor degilim , ama babamiz daha sanli bu konuda sanirsam; yada ben iyi bir fotografciyim :P